Om mig

Jeg er født i Viborg i 1980. Da jeg blev 7 år gammel tog mine forældre mig med i en instrumentbutik for at vælge et instrument jeg kunne spille på.

Violinen fangede min opmærksomhed og jeg startede på Viborg musikskole i 1987.

I 1989 flyttede hele familien til Vestjylland og på Varde Musikskole mødte jeg min skotske lærer Sonya Christie, som viste mig vejen til folkemusikken, og Ribe Spillemandslaug.

Ribe Danse og Spillemandslaug, blev mit folkemusikhjem i mange år. I alle mine teenager år hang jeg ud i lauget til alle deres månedlige baller og mødte et par venner, som tog mig med til det årlige ungdomsstævne ROD. Mit første ROD var en vild oplevelse. Det var første gang jeg mødte flere unge på min alder som elskede folkemusikken og dansen. Der blev jammet, spillet, arrangeret musik og danset i 5 dage og lysten til at komme videre med musikken voksede. Mens jeg tog min kontor uddannelse i Regnskab og Revision på Esbjerg Fiskeindustri, Triple Nine, som jeg afsluttede i 2001, underviste jeg et par enkelte privat elever, og tog til festivaller, stævner og lign. med ROD.

I 2002 startede jeg på Esbjerg MGK – AM linie, med Tove de Fries som hovedfagslære. Jeg tog orlov fra MGK i et halvt år i 2003 for at tage på et folkemusik højskoleophold på Brenderup Højskole. Her fik jeg inspirerende undervisning af både Jesper Vinther, Kristine Heebøll og Karen Mose og flere opfordrede mig til at søge folkemusiklinien i stedet for AM. Imens jeg tog timerne på MGK, tog jeg hver uge til Skads/Andrup folkedanserforening for at spille til folkedans for den fantastiske danseinstruktør Grethe Moesner. Jeg startede også med at spille med Bent og Agnete Steffensen til Ungdomsdans i Varde, men blev oftere en af danserne, da der tit manglede en danser til øvningen.

I 2005 startede jeg på Det Fynske Musikkonservatoriums folkemusiklinie og fik min Bachelor i 2008 med Klaus Pindstrup og Peter Urhbrand som hovedfagsinspiratorer. På min Kandidat blev horisonten åbnet med Jazz- og Folk violinisten Bjarke Fallgren. Han og Ditte Fromseier guidede mig til en kandidat eksamen i 2010. Jeg havde under min kandidat også stor glæde af at være med i konservatoriets promotionband, ledet af Bo Stief, hvor vi var rundt i hele Danmark og spille på Høj- og Efterskoler.

Musikken har bragt mig igennem mange små projekter og bands, som har bragt mig en del ud i verden. Turen er bl. a. gået til Canada, både med konservatoriet og trioen Trîles (projekt med en Canadier, Dansker og Skotte). Gruppen Serenas fik jeg lov at være med i, for at spille i Bangladesh og Indien. Og med den Nord-Irske Denis McLaughlin har jeg rejst i Tyskland, Holland, Irland og Litauen op til flere gange.

Under siden “Bands“, kan du se hvilke grupper jeg nu medvirker i.